09:48 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  14180
  Pratite nas

  Policija u Londonu ispitala je i pretresla producenta Raptlija akreditovanog za samit NATO-a. Akreditacija mu je anulirana prema zakonu o terorizmu!

  Zaposleni u video-agenciji Raptli, koji je stigao u medija-centar, trebalo je da dobije bedž, ali su od njega zatražili da sačeka. Zatim mu je prišao čovek u civilnoj odeći, pokazao policijsku legitimaciju i zamolio da sačeka njegove kolege.

  „Prišlo mi je nekoliko policajaca, zamolilo me da pokažem dokumente i objasnim šta radim ovde. Rekao sam da sam novinar i da čekam potvrdu akreditacije. Pokazao sam pasoš, novinarsku legitimaciju i pismo odobrenja za akreditaciju. Rekli su mi da sam pritvoren zbog sumnje za terorizam. Pretresli su i mene i moje stvari“, objasnio je producent.

  Prema njegovim rečima, policija mu je saopštila da je akreditacija anulirana.

  „Odgovorio sam da nije tačno i pokazao mejl. Policajci su insistirali na svom. Rekao sam da me nisu o tome obavestili i da sam zato i ušao u zgradu. Nakon dvadesetak, minuta policajci su me ostavili na miru“, dodao je on.

  Studio televizije RT u Moskvi
  © Sputnik / Ilья Pitalev

  Raptli je uputio zvanični zahtev Severnoatlantskoj alijansi, ali do sada nije stigao odgovor.

  Glavna urednica agencije „Rusija sevodnje“ i televizije RT Margarita Simonjan saopštila je da je producentu video-agencije Raptli na samitu NATO-a akreditacija anulirana prema zakonu o terorizmu.

  Simonjanova je rekla da NATO još nije odgovorio na zahtev RT-a. „Ne znam kako stvari stoje kod članica NATO-a, ali mi ne zapošljavamo teroriste“, istakla je ona.
  Tagovi:
  NATO, akreditacija, Raptli
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga