02:28 04 April 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Situacija u Donbasu (104)
  0 410
  Pratite nas

  Očigledno je da aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski želi da dođe do dogovora o ključnim pitanjima za svoju zemlju, dok njegov prethodnik Petro Porošenko nije želeo nikakav mir, ocenio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

  „Zelenskog je izabrao ukrajinski narod, i on ima veliku podršku tog naroda. Najvažnije je da ima snage i hrabrosti da se suprotstavi nizu destruktivnih tendencija, koje su se formirale u Ukrajini u političkom establišmentu, pojedinim slojevima i krugovima. Drugim rečima, da se odupre nacionalizmu i želji da se okrene sve naopačke u odnosima sa Rusijom“, istakao je Medvedev.

  Prema mišljenju Medvedeva, ukrajinski predsednik želi da pregovara o ključnim pitanjima za svoju zemlju, pa i sa Rusijom, „u cilju mira i kakvog-takvog uspostavljanja trgovinskih i ekonomskih odnosa na višem nivou“.

  „Ali, pitanje je da li će uspeti“, istakao je Medvedev.

  On je naglasio da bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko nije želeo nikakav mir, i da je bio predstavnik stranke rata.

  „Prethodnik Zelenskog nije želeo nikakav mir. On je bio predstavnik stranke rata, i što bi duže taj rat na teritoriji Ukrajine trajao, to bi bilo bolje za njega, jer bi mu omogućilo da bude na vlasti, na šta je, po svemu sudeći, i računao. U to pokušavaju da uvuku i Zelenskog“, ocenio je Medvedev.

  Prema njegovim rečima, to sve zavisi od Zelenskog lično, jer ga veći deo stanovništva podržava i „on mora da bude svestan svoje odgovornosti pred Ukrajinom i ukrajinskim narodom“.

  „A to da taj narod za nas nije tuđ, svi odlično znaju“, zaključio je on.

  Tema:
  Situacija u Donbasu (104)
  Tagovi:
  Ukrajina, Porošenko, Zelenski
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga