05:51 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 770
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su predstavnici Rusije i Belorusije uradili velik posao analizirajući sve što je učinjeno za 20 godina ugovora o Saveznoj državi.

  Sutra se navršava 20. godišnjica saveznog dogovora. Naše kolege, naši vladini organi, ministri, predsednik vlade uradili su veliki posao analiziranja svega što je urađeno na osnovu ranije potpisanog sporazuma o Saveznoj državi“, rekao je Putin na početku sastanka sa svojim beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

  Ruski lider je istakao da su strane razmatrale ono što tek treba učiniti u okviru sporazuma, što bi se moglo revidirati u vezi sa promenljivim uslovima, uključujući odnose sa drugim kolegama u okviru Evroazijske ekonomske unije (EAEU).

  Putin je takođe naveo da se nada da će dve države nastaviti da rade na tome da njihovi građani osećaju bliskost u ekonomskoj i socijalnoj oblasti. Prema njegovim rečima, on želi da Rusi i Belorusi imaju značajne koristi od integracije dveju zemalja.

  Lukašenko je, sa svoje strane, rekao da je u okviru integracije Rusije i Belorusije učinjeno mnogo toga, ali još mnogo tek predstoji da se uradi.

  Razgovori dvojice predsednika trajali su pet i po sati.

  Tagovi:
  sastanak, Aleksandar Lukašenko, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga