09:24 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hajka VADA na Rusiju (39)
  2275
  Pratite nas

  Tatjana Tarasova, slavni ruski trener umetničkog klizanja, za Sputnjik kaže da je cela zemlja potresena zbog odluke Izvršnog komiteta VADA da zabrani ruskim sportistima učešće na olimpijskim i svetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

  „Šta da kažem? Neka govore oni koji su doveli do ove situacije. Cela zemlja je potresena. Zar nije sramota rukovodioce i one koji su sve to dopustili? Radim kao trener 53 godine i učestvovala sam na mnogim olimpijadama, gde smo odneli velike pobede. Samo mogu da kažem da nikad ništa nisam uzimala. Nikada!“, naglasila je Tarasova.

  Prema njenom mišljenju, oni koji su to činili moraju biti kažnjeni.

  „Sigurna sam da ćemo videti naše sportiste na pobedničkom postolju. Ali oni će biti bez zastave i mi nećemo slaviti njihove pobede, kao obično. Ja sam imala tu sreću da stojim ispod zastave i shvatila sam da se ona ne diže samo u čast naše pobede, nego i u čast naše otadžbine. Ljudi koji su krivi za to, moraju odgovarati“, zaključila je Tarasova.

  Izvršni komitet VADA je ranije saopštio da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim ni na svetskim prvenstvima pod nacionalnom zastavom. 

  Tema:
  Hajka VADA na Rusiju (39)
  Tagovi:
  sport, VADA, umetničko klizanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga