22:51 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hajka VADA na Rusiju (39)
  4225
  Pratite nas

  Ukoliko se desi da nastupamo na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju bez zastave, svejedno će svi znati da se takmiče ruski sportisti, rekao je predsednik Federacije sportskog penjanja Rusije Dmitrij Bičkov.

  „Čak i ako budemo morali da se takmičimo bez zastave, svi ćemo znati da je to naš sportista, jer su njegovi rezultati dostignuća kojima se ponosi Rusija i u koje su uloženi snaga i znanje ruskog sporta! I predstavnici drugih zemalja su svesni toga. Naravno da nam nije drago što naša olimpijska istorija počinje pod takvim okolnostima, ali smo sigurni da će Olimpijski komitet Rusije i Ministarstvo sporta Rusije uložiti sve napore kako bi naši sportisti mogli da otputuju u Tokio“, istakao je Bičkov.

  Prema njegovim rečima, trenutno su u toku pripreme za Olimpijske igre 2020. godine.

  „Pripremamo se da adekvatno nastupimo na Olimpijadi 2020. godine. Aktuelni standard koji odgovara kodeksu VADA uključuje i Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, a ne odnosi se na kontinentalna takmičenja“, zaključio je Bičkov.

  Izvršni komitet VADA je ranije saopštio da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim, ni na svetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

  Tema:
  Hajka VADA na Rusiju (39)
  Tagovi:
  olimpijske igre, Olimpijada, VADA, sport
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga