03:04 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Hajka VADA na Rusiju (36)
  0 022
  Pratite nas

  Svetska antidoping agencija (VADA) zvanično je o svojim odlukama obavestila Ministarstvo sporta Rusije, Rusku antidoping agenciju (RUSADA), Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Međunarodni paraolimpijski komitet (IPC), izjavio je za Sputnjik generalni direktor RUSADA Jurij Ganus.

  „Zvanično obaveštenje o odlukama VADA dobili smo 9. decembra. U njemu su date informacije o rokovima i pravilima podnošenja žalbe. Kopija ovog pisma poslata je ministru sporta Rusije Pavelu Kolopkovu, kao i generalnom sekretaru MOK-a i izvršnom odboru IPC-a“, rekao je Ganus.

  „Zapravo, označen nam je početak od 21 dana do kada treba da donesemo odluku o žalbi. Dana 19. decembra biće održan sastanak Nadzornog saveta RUSADA na kojem će se pokrenuti to pitanje“, kazao je Ganus.

  U ponedeljak je Izvršni odbor VADA jednoglasno usvojio preporuke Nezavisnog odbora za usaglašenost VADA (CRC) i suspendovao ruske sportiste sa velikih međunarodnih sportskih takmičenja u naredne četiri godine, uključujući Olimpijske i Paraolimpijske igre. Dozvolu za takmičenje dobiće samo „čisti“ sportisti iz Rusije koji će se takmičiti u neutralnom statusu. Za Rusku antidoping agenciju (RUSADA) navedeno je da ne poštuje svetski antidoping kodeks.

  Tema:
  Hajka VADA na Rusiju (36)
  Tagovi:
  VADA
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga