17:04 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Specijalni projekat ruske vojske – „Vod“ (4)
  0 1851
  Pratite nas

  Od nekoliko hiljada mladih oficira iz cele zemlje odabrano je 120 najsnažnijih. Testiranja su održana na poligonu Molkino, na jugu Rusije.

  Prvi put u istoriji Oružanih snaga Rusije Ministarstvo odbrane skida veo tajne sa sistema borbene pripreme ruskih snaga za specijalne namene. Ekskluzivnu seriju specijalnih reportaža „Vod“ emituje zvanični servis Ministarstva odbrane Rusije — televizija „Zvezda“.

  Vojnici ne otkrivaju svoja imena i mesto gde služe. Oni treba da pokažu najviši stepen fizičke i borbene spremnosti, kao i tehnička znanja. Ne samo da moraju da presretnu bespilotnu letelicu protivnika, nego moraju da znaju kako da je iskoriste i saznaju gde se nalazi protivnik.

  Za veoma kratko vreme mladi poručnici su naučili da pucaju kao artiljerci, skaču sa padobranom kao pripadnici vazdušno-desantnih snaga, upravljaju svim vrstama vojnih vozila. Savladali su praktične veštine kako bi mogli da se snađu u svim okolnostima u borbenim uslovima.

  Tokom obavljanja borbenih zadataka, određene su vođe. Na primer, Anastasija je imala ogromnu želju da učestvuje u eksperimentalnom programu. Ona je nadređena timu od 19 muškaraca.

  „Treći dan smo na nogama, ustajemo u jedan posle ponoći. Valjamo se u blatu, prljavštini, ali to nas ne plaši“, ističe ona. U grupi se izdvaja i izviđač Denis. Na poligonu je ukrao vojni kamion „Kamaz“ i na prevaru uspeo da se sa grupom uvuče u štab uslovnog protivnika.

  Oficiri treba da prođu pet vrsta testova — da dođu do tajnih dokumenata, da unište štab i skladište sa municijom, da naprave zasedu i da izvedu napad u pozadini protivnika.

  Učesnici izvršavaju zadatke kao tim, ali instruktori ocenjuju svakog ponaosob. Na taj način se jača takmičarski duh kod mladih oficira.  

  Kako vreme odmiče, napetost u timu jača. Na kraju će ostati samo 20 najboljih i najspremnijih. Ko će imati sreće da bude deo elitne jedinice i kakvi izazovi čekaju takmičare, gledaćete u nastavku ekskluzivne serije specijalnih reportaža „Vod“, koje emituje televizija „Zvezda“.

  Tema:
  Specijalni projekat ruske vojske – „Vod“ (4)
  Tagovi:
  Ministarstvo odbrane, Vod, vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga