04:05 13 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Specijalni projekat ruske vojske – „Vod“ (4)
  0 1043
  Pratite nas

  Ustajanje u jedan sat posle ponoći, uzimanje oružja, upoznavanje sa zadacima i marširanje do neprijateljskih položaja — učesnici specijalnog eksperimenta Ministarstva odbrane za obuku oficira u ovoj epizodi dobili su naređenje da izvedu specijalnu operaciju u pozadini neprijateljskih snaga.

  Druga epizoda specijalnog projekta „Vod“ emituje se iz centralnog vojnog okruga, sa poligona Jurga.

  Od 1.000 vojnika odabrali su 120 najboljih i najspremnijih. Oni se psihički i fizički pripremaju za testiranja i vežbe, koje mogu slomiti duh svakog vojnika. Na kraju će ostati samo 12 kandidata.

  Mladi oficiri moraju da izvedu pet borbenih zadataka — zasedu (napad na konvoj), uništavanje skladišta sa municijom, dezorganizaciju rada neprijateljskog štaba, uništavanje artiljerijske baterije, tihu zasedu (zauzimanje tehnike i dokumenata).

  Među vojnicima, koji se u uslovima žestoke konkurencije svim snagama bore za pobedu, ima i nekoliko devojaka. Međutim, zadaci su isti za sve, i one nemaju nikakve povlastice.

  Program obuke oficira „po pravilima specijalnih snaga“ uključuje različite elemente: preživljavanje u šumi i močvari, iscrpljujuće marševe i smele napade na pozadinu neprijateljskih snaga, kao i zasede.

  Projektom je obuhvaćena teritorija cele Rusije, a u Južnom vojnom okrugu već su izabrali najbolje za dalju obuku.

  Prvi put u istoriji Oružanih snaga Rusije, Ministarstvo odbrane sprovodi eksperimentalni program obuke za najbolje oficire. Ekskluzivnu seriju specijalnih reportaža „Vod“ emituje zvanični servis Ministarstva odbrane Rusije — televizija „Zvezda“.

  Tema:
  Specijalni projekat ruske vojske – „Vod“ (4)
  Tagovi:
  eksperimenti, Vod, vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga