07:44 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  14143
  Pratite nas

  Komitet Senata SAD za međunarodne poslove usvojio je nacrt zakona, koji predviđa veliki paket sankcija protiv državnog duga Rusije, kao i bankarskog i energetskog sektora te zemlje, saopštio je predstavnik Komiteta.

  Demokrate i republikanci su još početkom 2019. godine podneli Kongresu na razmatranje nacrt zakona o „zaštiti američke bezbednosti od agresije Kremlja".

  Ranije je Komitet saopštio da je planirano da dokument bude usvojen u januaru sledeće godine, ali su se senatori odlučili na taj korak pre božićnih praznika.

  Prema propisima, nakon usvajanja dokumenta na nivou Komiteta sledi glasanje Senata, zatim treba da ga usvoje oba doma Kongresa SAD, nakon čega treba da ga potpiše predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

  U slučaju da nacrt zakona konačno potpiše američki predsednik, to će prouzrokovati nove ozbiljne sankcije protiv bankarskog i energetskog sektora Rusije, kao i protiv ruskog državnog duga. Nacrt zakona predlaže da se uvedu sankcije protiv ruskih banaka, koje „podržavaju napore u cilju mešanja u izbore“.

  Moskva je više puta negirala sve optužbe o mešanju u američke izbore.

  Tagovi:
  nacrt zakona, sankcije, Senat
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga