08:41 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 321
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je formiranje Saveza Rusije i Belorusije bila ispravna odluka, ali da većina postavljenih zadataka nije realizovana.

  „Smatram da su odluke o formiranju Saveza Rusije i Belorusije bile ispravne. Ruski i beloruski narod su, po mom mišljenju, isto što i ukrajinski i ruski — to je skoro jedno te isto, u etničkom smislu te reči i sa tačke gledišta naše istorije i duhovnih načela. Drago mi je zbog toga što se zbližavamo sa Belorusijom“, rekao je Putin.

  Prema mišljenju ruskog lidera, učinjen je određeni napredak u toj oblasti, posebno u socijalnoj sferi.

  Zastave Rusije i Belorusije
  © Sputnik / Viktor Tolochko

  „Ali odluke koje su svojevremeno donete za vreme formiranja Saveza Rusije i Belorusije, u velikoj meri nisu realizovane. Nije urađeno ni 90 odsto po svakom pojedinačnom pitanju“, konstatovao je on.

  Putin je podsetio da je predložio predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku da razmotre šta se još može učiniti u planu savezničke integracije.

  „Aleksandar Grigorjevič (Lukašenko) i ja smo doneli odluku da se vratimo na to pitanje i razmotrimo šta se još može učiniti da bi se ubrzao proces formiranja Saveza Rusije i Belorusije“, zaključio je Putin.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je 15. put razgovor sa novinarima, a tokom četiri i po sata među pitanjima su dominirale unutrašnjepolitičke teme, koje se tiču običnih Rusa, ali i ključna međunarodna pitanja — od Ukrajine, preko Libije, do SAD i impičmenta predsednika Donalda Trampa, kao i stvaranja novog vojnog saveza SAD, Japana i Južne Koreje.

  Tagovi:
  savez, Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga