15:55 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 410
  Pratite nas

  Konačna strategija razvoja Evroazijskog ekonomskog saveza trebala bi da bude uskoro doneta, izjavio je predsednik Rusija Vladimir Putin na samitu ovog Saveza u Sankt Peterburgu.

  Govoreći na samitu Evroazijskog ekonomskog saveza, Putin je skrenuo pažnju da „postoje pitanja koja, naravno, još treba da se reše“. On je objasnio da je to povezano sa različitim vrstama ograničenja i izuzecima, što je karakteristično za sve ekonomske integracione saveze.

  „Mi se postepeno krećemo u pravcu ukidanja tih ograničenja u zavisnosti od spremnosti naših država za te korake. Mi bismo trebali uskoro da je izradimo i već je skoro izgrađena dogovorena strategija našeg razvoja u konačnom obliku“, rekao je Putin.

  On je predložio da se ovom pitanju posveti potrebna pažnja, kao i izboru rukovodstva komisije — Izvršnog organa Saveza.

  Ovog puta, u skladu sa principom rotacije, na njegovom čelu će se naći predstavnik Belorusije.

  „O tome ćemo danas razgovarati i doneti odluku“, rekao je Putin.

  Očekuje se da će dužnost predsednika Kolegijuma Evroazijske ekonomske komisije od 1. januara preuzeti Mihail Mjasnikovič.

  Evroazijski ekonomski savez je zvanično uspostavljen 1. januara 2015. godine i čine ga Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan. Kandidat je Tadžikistan, dok Moldavija ima status posmatrača.

  Tagovi:
  Evroazijski ekonomski savez
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga