00:50 27 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 10
  Pratite nas

  Vojska i flota Rusije treba uvek da dobijaju najsavremenije oružje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na kolegijumu Ministarstva odbrane.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sednici proširenog kolegijuma Ministarstva odbrane rezimirao razvoj Oružanih snaga Rusije tokom protekle godine i označio zadatke za 2020. godinu. Po njegovim rečima, udeo savremenog naoružanja i vojne tehnike u vojsci je uvećan za 68 odsto. Najveće uspehe u modernizaciji oružja postigle su strateške nuklearne snage — 82 odsto.

  „Raketne strateške snage počinju da dobijaju najnovije, hipersonične raketne komplekse strateškog dometa sa krstarećim blokom „Avangard. To oružje budućnosti će moći da probija kako postojeću, tako i perspektivnu protivraketnu odbranu“, naveo je ruski lider.

  Prema rečima Vladimira Putina, Rusija je ispred drugih država po nivou razvoja naprednih vidova naoružanja — niko više nema hipersonično oružje.

  „Situacija u novoj i novijoj istoriji zemlje je jedinstvena“, naglasio je Putin.

  „Ni jedna druga država u svetu nema hiperzvučno oružje, kao ni hiperzvučno oružje kontinentalnog dometa“, naglasio je ruski predsednik.

  On je podsetio da je vojska već dobila komplekse „Kindžal“ i „Peresvet“, a počela je da dobija i komplekse „Avangard“.

  „Tako idu planski radovi nad raketama ’Sarmat‘, ’Cirkon‘ i ’Burevestnik‘“, dodao je Putin.

  Šef države je postavio zadatak da se stalno održava visok nivo modernizacije vojske i flote savremenom tehnikom.

  Krajem 2020. godine nivo modernizacije vojske i flote treba da iznosi najmanje 70 odsto. Trenutno u nekim rodovima vojske je taj pokazatelj postignut. U kopnenim snagama na tome predstoji intenzivni posao.

  „To nije šah, gde nas nekad može zadovoljiti remi. To je vojna organizacija države. Tehnika treba da bude bolja. Mi to možemo tražiti ma ključnim pravcima razvoja. I to je potrebno u svim komponentama rada“, objasnio je ruski lider.

  Tagovi:
  Vladimir Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga