08:55 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 421
  Pratite nas

  Član Odbora Državne dume Rusije za međunarodne poslove Sergej Železnjak izjavio je da je Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji razmatra Skupština Crne Gore antihrišćanski akt koji faktički označava da država oduzima crkvene svetinje i crkvenu imovinu.

  „Mi u Rusiji izražavamo solidarnost i podršku mitropolitu Amfilohiju, sveštenstvu i monaštvu Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve“, rekao je Železnjak za Sputnjik.

  Ruski poslanik je podsetio da su Sinod Ruske pravoslavne crkve, poglavari drugih pravoslavnih crkava, papa Rimokatoličke crkve i predstavnici Evropske unije protiv usvajanja tog zakona. Železnjak ističe da su predstavljeni autoritativni zaključci da Predlog zakona grubo krši osnovne akte međunarodnog i evropskog zakonodavstva, politička, građanska i ljudska prava.

  Parlamentarac je naglasio da podrška vernicima SPC u Crnoj Gori predstavlja „sastavni deo borbe za jačanje civilizacijskog jedinstva Rusije, Srbije i Crne Gore“. Prema njegovim rečima, to pitanje, zajedno sa borbom za teritorijalni integritet Kosova i Metohije kao dela Srbije, i danas ostaje kamen-temeljac čitave balkanske agende.

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  zakon, Srpska pravoslavna crkva, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga