11:04 28 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12242
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom izjavio da je na severu, severozapadu i istoku Sirije ostalo mnogo problema.

  „Ima još veoma mnogo problema — i na severu, i na istoku i na severozapadu zemlje“, rekao je Putin na sastanku sa Asadom u Damasku.

  Putin je istakao da zajedničke akcije Rusije i Sirije omogućavaju da se eliminišu najopasnije vođe terorista i da je „mnogo toga učinjeno za godinu dana“.

  Na sastanku sa sirijskim predsednikom Putin je konstatovao da se situacija u Siriji kardinalno izmenila nabolje, ali da se u regionu „nažalost, zaoštrava“.

  On je zahvalio Asadu na pozivu da dođe u Siriju.

  ​„Što se tiče Sirije, zahvaljujući vašim naporima i našim zajedničkim akcijama, situacija ne samo da se kardinalno izmenila, već smo faktički svedoci obnove sirijske državnosti u Siriji i jedinstvene integrisane zemlje“, dodao je ruski predsednik.

  Ruska vojska u Siriji ne samo da pomaže da se zemlja oslobodi od terorista, već i štiti svoj dom sprečavajući militante da uđu u Rusiju i susedne zemlje, rekao je Putin obraćajući se ruskim vojnicima u Siriji.

  „Rusija i vaši najrođeniji ponose se vama i žele vam sve najbolje. Želim još jednom da naglasim da vi ne samo što pomažete sirijskom narodu da se oslobodi terorističkih grupa i bandi, već vi ovde — u Siriji — branite svoj rodni dom, ne dozvoljavate infiltriranje terorista u Rusiju i susedne države“, istakao je ruski predsednik.

  On je zahvalio ruskim i sirijskim vojnicima, uključujući i lekare, na savesnom vršenju svoje dužnosti u Siriji.

  „Snage za specijalne operacije uspešno rešavaju zadatke. Mornarica na obali Sirije nastavlja da uspešno brani naše nacionalne interese u Siriji“, naglasio je Putin.

  Tokom posete Damasku, Putin je lično čestitao ruskim vojnicima u Siriji Božić i Novu godinu.

  Ruski lider posetio je 7. januara Damask, gde je obišao komandni punkt grupe Oružanih snaga Rusije u Siriji i sastao se sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom. U okviru posete održani su i bilateralni pregovori ruske i sirijske delegacije.

  Tagovi:
  Sirija, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga