07:04 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1081
  Pratite nas

  Rusija stvara visokotehnološku pomorsku flotu, između ostalog, i zbog toga da nijedan provokativni izazov ne bi ostao bez odgovora, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

  „Danas sve veće prisustvo Rusije u svetskom okeanu iritira pojedine vodeće sile koje su pojačale borbu za pristup sirovinama. Da bismo odgovorili na sve provokativne akcije naših protivnika, mi stvaramo savremenu visokotehnološku mornaricu. Za to imamo snažan naučni potencijal, iskusne inženjere i radnike, kao i dobro obučeno osoblje“, rekao je Šojgu, govoreći na konferenciji „Ruska mornarica u 21. veku“ u Sevastopolju.

  Ministar je naveo da su na konferenciju pozvani rukovodioci preduzeća i naučno-istraživačkih organizacija vojno-industrijskog kompleksa, generalni konstruktori koji se bave izradom mornaričke tehnike.

  „Ovako široka zastupljenost će nam omogućiti da detaljnije razmatramo problematična pitanja i razvijemo konkretne pristupe za njihovo rešavanje“, ocenio je Šojgu.

  Ministar je istakao da je „mornarica uvek bila simbol jake ruske države i najvažnija komponenta osiguravanja nacionalne bezbednosti“.

  Tagovi:
  ruska mornarica, mornarica, Sergej Šojgu
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga