19:19 12 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 015
  Pratite nas

  Članica Komiteta ruske Državne dume za međunarodne poslove Jelena Panina izjavila je da je malo verovatno da su Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija otvorene za dijalog sa drugim nuklearnim zemljama kako bi se očuvala bezbednost na planeti.

  Ono što je poručio predsednik Rusije Vladimir Putin tokom obraćanja poslanicima Federalne skupštine — da je Rusija spremna za takav dijalog, ne može se reći i za SAD i Veliku Britaniju, pre svega ako se sagledaju poslednja dešavanja na Bliskom istoku, smatra Panina.

  „Kada je reč o Kini ili Indiji, takva spremnost zasigurno postoji. Dijalog se razvija i sa Francuskom, ali o Americi i Velikoj Britaniji trenutno ne može biti reči“, naglasila je poslanica.

  Podsetimo, Putin je u obraćanju u Federalnoj skupštini rekao da smo svedoci kako regionalni konflikti mogu da postanu pretnja za ceo svet, kao i da su principi stabilnog svetskog poretka uzdrmani, pa je potrebno da svih pet nuklearnih sila pokaže političku volju i mudrost u donošenju odluka.

  Naveo je i da je potrebno osigurati stabilnost u svetu u svim aspektima, uzimajući u obzir sve političke i vojne okolnosti.

  Tagovi:
  bezbednost, dijalog, Velika Britanija, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga