11:30 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2793
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je prioritet ustavnih izmena, koje je najavio tokom obraćanja poslanicima Federalne skupštine, da se Rusija ni na koji način ne razlikuje od drugih zemalja sveta koje su takve odluke već usvojile.

  „Od izuzetne je važnosti da se Rusija ni na koji način ne razlikuje od drugih zemalja sveta koje su odavno usvojile takve odluke, bez ikakvog ustručavanja, da ne njihovim teritorijama ne važi ništa što nije u skladu sa njihovim zakonodavstvom“, istakao je.

  Takođe je naveo i da su ustavne izmene neophodne i kako bi se povećala uloga građanskog društva, ali i političkih partija.

  On je istakao da prilikom definisanja tih izmena predstoji ozbiljan posao i detaljna analiza, „da se do detalja proveri i svaki zarez“.

  „Smisao tih izmena jeste da Rusija nastavi razvoj zakonodavne i socijalne države, da se poveća efikasnost institucija, da se poveća uloga građanskog društva i političkih partija u donošenju odluka“, naglasio je Putin.

  Ruski predsednik je takođe rekao i da će Rusija, uvođenjem izmena u Ustav, ostati predsednička zemlja, ali će ujedno postati i otvorenija, dok će značaj parlamenta porasti s obzirom da je veza između skupštine i Vlade potrebnija danas nego ikada.

  Dodao je i da će parlament imati odgovornost ne samo da imenuje ministre i zamenike, već i predsednika Vlade, te će biti odgovoran i za politiku koju Vlada sprovodi.

  Tagovi:
  izmene, ustav
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga