08:51 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 140
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio je Državnoj dumi nacrt zakona kojim se u Savet bezbednosti Rusije uvodi mesto zamenika predsednika, navodi se u bazi podataka Donjeg doma ruskog Parlamenta.

  „Nacrtom saveznog zakona predviđa se uvođenje funkcije zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, koji je jedan od stalnih članova Saveta bezbednosti Rusije, i određuje se postupak njegovog imenovanja i razrešenja“, stoji u obrazloženju.

  Prema nacrtu zakona — zamenika predsednika Saveta bezbednosti imenuje i razrešava predsednik Rusije. Ovlašćenja zamenika predsednika Saveta bezbednosti takođe određuje predsednik.

  Zamenik predsednika Saveta bezbednosti, sekretar Saveta bezbednosti, stalni član Saveta bezbednosti i članovi Saveta bezbednosti mogu biti državljani Rusije koji nemaju državljanstvo nijedne strane države, niti dozvolu za boravak ili neki drugi dokument kojim se potvrđuje njihovo pravo na stalno prebivalište na teritoriji strane države, ističe se u nacrtu.

  Dmitrij Medvedev objavio je u sredu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da cela Vlada podnosi ostavku, nakon čega je Putin uveo mesto zamenika predsednika Saveta bezbednosti i imenovao Medvedeva na tu funkciju.

  Ruski predsednik ranije je izjavio da, ukoliko je potrebno da se za uvođenje nove funkcije u Savetu Bezbednosti promeni zakon — on je spreman da to učini.

  Tagovi:
  Državna duma, Vladimir Putin, Savet bezbednosti, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga