23:11 31 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  11910
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija mora da ostane jaka predsednička republika, a da bi uvođenje mentorstva u upravljanje državom bilo pogubno za Rusiju, jer bi to značilo uvođenje dvovlašća.

  „Mislim da se to ne može primeniti u zemlji kao što je Rusija“, rekao je Putin tokom susreta u Obrazovnom centru „Sirijus“, odgovarajući na pitanje jednog od učesnika skupa koji je, govoreći o budućnosti Rusije posle 2024. godine i isteka Putinovog mandata, naveo primer singapurskog predsednika Lu Guangjaoa. On je napustio predsedničku funkciju, ali je ostao mentor predsedniku, i u velikoj meri je određivao unutrašnju i spoljnu politiku zemlje.

  Putin je objasnio kakve bi posledice mogle da budu, ukoliko bi se uveo dodatni nivo vlasti iznad predsedničke.

  „Ako se kod nas pojavi neka institucija iznad predsedničke, to neće značiti ništa drugo nego dvovlašće. To je apsolutno pogubna situacija za zemlju kao što je Rusija“, rekao je Putin.

  Ruski predsednik je ranije danas, tokom sastanka sa predstavnicima javnih ustanova u Lipeckoj oblasti, objasnio zbog čega je predsednička republika najadekvatnija forma upravljanja Rusijom. Prema Putinovom mišljenju — za tako ogromnu, višekonfencionalnu i višenacionalnu zemlju potrebna je čvrsta predsednička vlast.

  Tagovi:
  predsednik, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga