12:11 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1780
  Pratite nas

  Komitet za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) odbacio je amandmane koje je predložila Ukrajina po pitanju produženja punomoćja ruskoj delegaciji, izjavio je zamenik predsednika te evropske institucije Petar Tolstoj.

  „Svi ti amandmani imali su veoma izražen antiruski karakter, a ispostavilo se da većina u PSSE nije podlegla provokacijama od strane Ukrajine i Velike Britanije, koje su i predložile to“, ocenio je.

  Podsetimo — prethodno je Komitet za monitoring Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučio da se potvrde ovlašćenja delegacije Rusije u toj organizaciji u punom obimu.

  Ranije su poslanici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope osporili ovlašćenja ruske delegacije, nakon čega je Skupština morala da pripremi izveštaj radi usvajanja odluke.

  Rusiji su oduzeta određena prava u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope posle ujedinjenja sa Krimom 2014. godine, nakon čega je Moskva obustavila svoje učešće u zasedanjima, a zatim je i zamrznula uplate u budžet organizacije.

  Prošlog leta prava Rusije su obnovljena u punom obimu.

  Tagovi:
  amandmani, Ukrajina, PSSE
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga