01:23 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 350
  Pratite nas

  Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) je na plenarnoj sednici usvojila rezoluciju o ratifikovanju punomoćja ruskoj delegaciji u punom obimu, preneli su mediji.

  Kako je precizirano, „za“ ratifikaciju glasalo je 96 parlamentaraca, dok je protiv bilo 44, a uzdržanih sedam.

  Tokom diskusije šef ruske delegacije Petar Tolstoj upozorio je parlamentarce da „ne čine stare greške“.

  „Tokom poslednjih pet godina našeg otsustva samo ste slušali laži o Rusiji i o navodnim potezima Moskve. Pojedine zemlje i dalje pokušavaju da serviraju te laži. Nemoguće je ocrniti zemlju ukoliko ne znate činjenice. Ko bi ovde trebalo koga da kažnjava“, zapitao se Tolstoj.

  Komentarišući izjave kolega iz Ukrajine i Gruzije, Tolstoj je rekao i da svi oni jako dobro znaju svu istinu o Donbasu, o Južnoj Osetiji i Abhaziji, ali da uprkos tome rade ono što im se naređuje.

  On je takođe podsetio i da su Ukrajina i Gruzija zemlje koje su ruke digli na sopstveni narod.

  Tolstoj je rekao i da Rusija želi da učestvuje u PSSE upravo zato da bi vodila dijalog sa svojim kolegama na ravnopravnom nivou.

  „Međutim, to mora da bude dijalog, a ne pokušaji jednih da kažnjavaju druge. Naravno, u slučaju uvođenja sankcija protiv Rusije ili ruske delegacije bićemo ponovo prinuđeni da odemo doavde, te će se i sama PSSE ponovo naći u sistemskoj krizi“, zaključio je.
  Tagovi:
  Petar Tolstoj, ruska delegacija, punomoćje, ratifikacija, PSSE, Parlamentarna skupština Saveta Evrope
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga