07:19 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1274
  Pratite nas

  Turska avijacija nije narušila vazdušni prostor Sirije. Nebo iznad zone deeskalacije u području Idliba kontroliše ruska vojska, saopštio je ruski Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji.

  „Avioni turskog Ratnog vazduhoplovstva nisu narušili granicu Rusije i nisu zabeleženi napadi na pozicije sirijskih snaga“, rekli su novinari u Centru.

  Oni su potvrdili da je nekoliko turskih vojnika povređeno kada su granatirani njihovi položaji od strane sirijske vojske u području Idliba.

  „Organizovana je evakuacija ranjenih na teritoriji Turske“, saopštili su u Centru za mirenje.

  Saopšteno je da su se turski vojnici našli na meti sirijske vatre koja je bila otvorena na teritorije.

  Prema podacima Centra za mirenje — turska vojska je od 2. do 3. februara, bez obaveštenja ruske strane, krenula u unutrašnjost idlibske zone deeskalacije i bila granatirana. Incident se desio zapadno od mesta Serakab, dodali su u vojsci Rusije.

  U Centru za mirenje su se uverili da ruska i turska vojska stalno održavaju vezu oko situacije u području Idlibskoj zoni deeskalacije u Siriji

  Međutim, šef Centra, general-major Jurij Borenkov, saopštio je da je ruska vojna policija samostalno patrolirala severnim delom Sirije, bez Turske.

  Tagovi:
  Rusija, Idlib
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga