10:23 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 580
  Pratite nas

  Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rešenje između Kosova i Srbije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

  „Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbedna. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje kosovskog problema na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, rekao je Putin ambasadorima na ceremoniji uručivanja akreditiva u Kremlju.

  „Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo zasnovano na tradicijama prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti naših bratskih naroda. U decembru prošle godine u Sočiju su održani značajni pregovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Zaključen je veliki broj značajnih sporazuma u vezi sa razvojem rusko-srpske saradnje u čitavom nizu pitanja kao što su ekonomija, trgovina, energetika, kultura i koordinacija povodom regionalnih pitanja“, dodao je Putin.

  Putin je, između ostalog, istakao da je čovečanstvo danas ponovo u opasnosti.

  „Raste pretnja terorizma, šire se regionalni sukobi i ruši sistem kontrole naoružanja.“

  On je dodao da je i globalna ekonomija u nestabilnom stanju.

  „Mi smo iskreno zainteresovani za uspešan rad ambasada koje vodite u ovim ključnim oblastima. Pritom, uvek možete da računate na pomoć ruskih organa, poslovnih i javnih krugova“, istakao je Putin.

  Na ceremoniji uručenja akreditiva, Putin je ambasadorima rekao da se nada da će u njihovom vidokrugu biti pitanja proširenja političkog dijaloga, trgovinsko-ekonomskih veza, kulturnih razmena i međuljudskih kontakata.

  U Kremlju je održana ceremonija uručivanja akreditiva novih ambasadora stranih država. Među 23 nova ambasadora u Rusiji, ceremoniji je prisustvovao i ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

  Tagovi:
  Kosovo, Srbija, Balkan, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga