20:33 31 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 240
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna za sadržajan dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama o strateškoj stabilnosti i problemima terorizma, dok je povratak bilateralne saradnje u konstruktivnom pravcu u interesu ne samo obe države, već i celog sveta.

  „Spremni smo za smisleni dijalog sa američkom stranom, uključujući kontrolu naoružanja i strateške stabilnosti, borbu protiv terorizma i mirno rešavanje regionalnih kriza“, rekao je Putin na ceremoniji uručivanja akreditiva stranim ambasadorima u Kremlju.

  On je dodao da je povratak bilateralne saradnje „na normalan, konstruktivan kolosek“ u interesu ne samo Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, već i celog sveta.

  Ruski lider smatra i da od odnosa Moskve i Vašingtona umnogome zavise mir i bezbednost na planeti i da ti odnosi treba da se zasnivaju na principu jednakosti, uvažavanja međusobnog suvereniteta i nemešanja u poslove drugih zemalja.

  O iranskom nuklearnom programu

  Osvrćući se na Zajednički akcioni plan o iranskom nuklearnom programu, Putin je rekao da će Rusija nastaviti da ulaže napore za njegovo očuvanje i istakao da je on ključan za međunarodnu i regionalnu bezbednost.

  On je dodao da će Rusija nastaviti da jača saradnju sa Iranom u borbi protiv međunarodnog terorizma i koordiniše korake u okviru Astanskog procesa za rešavanje situacije u Siriji.

  U Kremlju je danas održana ceremonija uručivanja akreditiva novih ambasadora stranih država. Među 23 nova ambasadora u Rusiji, ceremoniji je prisustvovao i ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

  Tagovi:
  Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga