08:42 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 522
  Pratite nas

  Rusija će nastaviti da obezbeđuje svoju državnu sigurnost na sve načine, sviđalo se to Vašingtonu ili ne, izjavio je poslanik ruske Državne dume Ruslan Balbek, komentarišući činjenicu da su Rusija i Kina na vrhu liste pretnji nove strategije američke kontraobaveštajne službe.

  Ruski poslanik je, govoreći o novoj strategiji Amerike, ocenio da je to „politički ishitrena izjava“.

  „Nismo u vojnom sukobu sa Amerikom, ali nismo ’najbolji drugari‘. Dakle, nastavićemo da osiguravamo državnu bezbednost svim raspoloživim i potrebnim sredstvima, sviđalo se to Vašingtonu ili ne“, izjavio je Balbek.

  U novoj strategiji kontraobaveštajne službe SAD za period od 2020. do 2022. godine formulisano je pet zadataka, a na prvom mestu se nalazi Rusija, zajedno sa Kinom, kao jedna od najvećih pretnji.

  Dokument o novoj strategiji Amerike u sredu je objavio Nacionalni centar kontraobaveštajne službe i bezbednosti.

  „Svaka država koja sebe ceni obavlja kontraobaveštajne aktivnosti, kako bi obezbedila nacionalnu bezbednost i zaštitila svoje interese, zbog toga je zbunjujuć stav Amerike prema Rusiji. Zar bi trebalo da sada prestanemo da obezbeđujemo sigurnost svojih vojnih tajni, državnih tajni?“, zapitao se poslanik.

  Pet ciljeva kontraobaveštajne službe SAD podrazumevaju da se zaštite kritički važna infrastruktura i demokratija od spoljnog uticaja, da se smanji nivo pretnji, da se pruži otpor eksploataciji američke ekonomije, da se osigura zaštita u sajber-prostoru od stranih obaveštajnih službi.

  Tagovi:
  kontraobaveštajna služba, Ruslan Balbek, Vašington, bezbednost, Državna duma Rusije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga