00:13 28 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 371
  Pratite nas

  Bivši pomoćnik predsednika Rusije Vladislav Surkov je na sastanku s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom svojevoljno napustio tu poziciju, a višegodišnje iskustvo i neosporni talenat Surkova će sigurno naći svoju primenu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  Kako je poznato, Putin je već ranije potpisao odluku o razrešenju Surkova sa pozicije pomoćnika predsednika Rusije.

  Peskov je takođe istakao da nisu poznati razlozi odlaska Surkova sa doskorašnje pozicije pomoćnika ruskog predsednika i da je to pitanje za Surkova lično.

  „Ne raspolažem informacijama o daljim planovima bivšeg pomoćnika predsednika Rusije, ali jednostavno nema nikakvih sumnji da Surkov u skladu sa svojim talentom može biti angažovan u najrazličitijim oblastima, a ne samo u okviru rusko-ukrajinskih pitanja”, dodao je portparol Kremlja.

  Vladislav Jurjevič Surkov je skoro sedam godina obavljao dužnost pomoćnika predsednika Rusije. Poslednjih godina se aktivno bavio pitanjima regulisanja situacije u Ukrajini, a kao ekspert je učestvovao i u radu „normandijskog formata” (Rusija, Francuska, Nemačka, Ukrajina) pregovora o Ukrajini, koji postoji od juna 2014. godine.

  Tagovi:
  pomoćnik predsednika, Dmitrij Peskov, Vladislav Surkov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga