03:55 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 570
  Pratite nas

  „Poštanski teroristi“ ponovo su promenili servis za masovno slanje poruka o „podmetanju mina“ u Rusiji, sada se time bavi nemački servis „Tutanota“, saopštila  je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

  Na taj način, kriminalci su već iskoristili pet stranih servisa. Osim „Tutanota“, tu spadaju i „Protonmejl“, „Startmejl“, „Gerila-mejl“ i „Kok“.

  Sada Savezna služba Rusije za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) pokušava da blokira pristup „Tutanoti“ iz Rusije, ali je trenutno moguće pristupiti sajtu bez problema.

  „Anonimni korisnici u februaru su koristili uslugu poštanskog servisa ‘Tutanota.kom’ (Nemačka) za nastavak kriminalnih aktivnosti. Sa ovog servisa su 13. februara stigle četiri elektronske poruke sa lažnim pretnjama o miniranju 206 objekata u Sankt Peterburgu, uključujući sud i vrtiće“, navodi se u saopštenju.

  Kriminalci su ovaj servis koristili i prošle godine. Tada je poslato 58 poruka o „miniranju“ brojnih ruskih regiona. Od 14. februara radi se na ograničavanju pristupa ovom servisu sa teritorije Rusije.

  Tagovi:
  miniranje, elektronska pošta, pošta
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga