11:35 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1711
  Pratite nas

  Ruski lovac generacije 4++ Su-35 je bolji od američkog F-15EX, zaključili eksperti magazina Military Watch.

  Oba lovca - Su-35 i F-15EX – učestvuju na tenderu Ratnog vazduhoplovstva Indije za kupovinu aviona. Autori članka smatraju da njihovi avioni imaju šansi na pobedu, ali da su Rusi u prednosti, iz više razloga.

  Kako naglašavaju eksperti, bez obzira na to što je F-15EX brži od Su-35S – 2,5 maha naprotiv 2,25 mahova – ruski avion poseduje snažniji radar „Irbis-E“.

  Osim toga, Su-35 ima savremenije naoružanje, što mu omogućava da prati do 30 i pogađa do 8 vazdušnih ciljeva. Za razliku pod ruskog oponenta, američka letelica ne može da se pohvali da poseduje hipersonične rakete u svom arsenalu.

  Lovac Su-35 ima velike manevarske mogućnosti i predviđen je za rešavanje zadataka osvajanja i zadržavanja superiornosti u vazduhu, avijacionu podršku snaga u konfliktima bilo kojih razmera i izolaciju rejona gde se vode borbe. Taj savremeni avion može da koristi savremeno i perspektivno taktično naoružanje klase „vazduh-vazduh“, kao i „vazduh-zemlja“.

  F-15EX – savremena modifikacija američkog lovca-bombardera F-15E Strike Eagle. Avion je naoružan sa 22 rakete klase „vazduh-vazduh“, savremenom avionikom, radarom AESA. U januaru 2020. godine američka avijacija kupovinu prve partije ovih letelica.

  Tagovi:
  Su-35
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga