20:38 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1791
  Pratite nas

  Najnoviji ruski lovci MiG-35 imaće mogućnost da se prizemlje u bespilotnom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već proizvedena, saopštila je pres-služba korporacije „MiG“.

  „Inženjeri korporacija 'MiG' dobili su patent za sistem automatskog upravljanja letelicom prilikom sletanja. Ovaj digitalni sistem poboljšava bezbednost pilotiranja u teškim vremenskim uslovima, omogućava pilotu da automatski izvede glisadu (kliženje aviona ka zemlji u pravcu nagnutog krila) i za manje vremena. Nova tehnologija će biti primenjivana na letelicama MiG-29M/M2 i MiG-35“, navodi se u saopštenju.

  Prema rečima generalnog direktora korporacije Ilje Tarasenka, planirano je da se taj sistem primenjuje kako na saremenim, tako i perspektivnim vazduhoplovnim sistemima „MiG“.

  „Radovi su u toku. Jedan od glavnih prioriteta naših inženjera je bezbednost i maksimalna efikasnost primene vazduhoplovne tehnike“, rekao je Tarasenko.

  Novi razvoj uključuje niz inovacionih blokova, pogona i sistema, uključujući i navigacioni i merni sistem. Prednosti sistema su već potvrđena tokom testiranja, piloti su dali pozitivne ocene, ističu iz korporacije.

  MiG-35 opremljen je novim motorima, a letelice imaju mogućnost da dopunjuju gorivo u vazduhu i da preuzmu ulogu tankera.

  Najnovija oprema u kombinaciji sa visokopreciznim naoružanjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka.

  Korporacija „MiG“ je ranije objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

  Tagovi:
  lovac, tehnologija, sletanje, MiG-35
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga