09:11 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 2104
  Pratite nas

  Crnomorska flota Rusije prati kretanje američkog raketnog razarača „Ros“ koji je ušao u vode Crnog mora, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.

  „Snage i sredstva Crnomorske flote započele su praćenje dejstava razarača američke mornarice (sa vođenim raketnim oružjem) „Ros“, koji je u Crno more ušao 23. februara 2020“, navodi se u saopštenju.

  Razarač je naoružan krstarećim raketama „tomahavk“ i sistemom za protivraketnu odbranu „Idžis“. Zajedno sa američkim razaračima „Porter“, „Donald Kuk“ i „Karni“ stalno je raspoređen u Evropi u španskoj vojnoj bazi u Roti. Ovi brodovi, zajedno sa kopnenim bazama protivraketne odbrane „Idžis“ u Poljskoj i Rumuniji, deo su programa izgradnje evropskog faznog adaptivnog sistema protivraketne odbrane.

  Američki vojni brodovi periodično ulaze u Crno more.

  U decembru prošle godine isti razarač je ušao u jugozapadni deo Crnog mora i takođe su ga pratile snage Crnomorske flote. U novembru su ruska fregata „Admiral Esen“ i mali raketni brodovi „Višnji Voloček“ i „Orehovo-Zuevo“ takođe pratili razarač „Porter“ američke mornarice, koji je ušao u južni deo Crnog mora.

  Tagovi:
  Crno more, američki razarač
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga