04:24 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 815
  Pratite nas

  U Rusiji će od 1. marta na snagu stupiti pet važnih zakona. Biće dozvoljen uvoz neregistrovanih lekova, advokatima će se plaćati honorar u skladu sa rezultatima obavljenog posla, a saobraćajni policajci će imati dozvolu da koriste elektrošokere.

  Odlukom lekarske komisije, od 1 marta biće dozvoljen uvoz neregistrovanih lekova u Rusiju. Reč je o lekovima, koji su neophodni teško obolelim pacijentima.

  Besplatan internet za pristup određenim sajtovima

  Mobilni operateri više neće naplaćivati internet posetiocima sajtova državnih organa i javnih usluga.

  U okviru projekta „Dostupan internet“ do juna će pristup svim društveno značajnim sajtovima biti besplatan.

  Bivši premijer Rusije Dmitrij Medvedev i predsednik Rusije Vladimir Putin nakon sastanka sa članovima Vlade Rusije u Kremlju
  © Sputnik / Dmitriй Astahov

  Honorar advokatima prema rezultatima rada

  Visina honorara advokatu može se odrediti nakon obavljenog posla, odnosno u zavisnosti od rezultata. Da bi se to realizovalo, u ugovor se dodaje odgovarajuća klauzula.

  Specijalni tehnički pregled za OLD-Tajmere

  Od marta za automobile će stupiti na snagu nova pravila tehničkog pregleda, koja će se odnositi na putničke automobile, motocikle i prikolice starije od 50 godina, namenjene za prevoz putnika.

  Takođe se uvodi termin „klasični automobil“. Da bi stekao taj status, automobil treba da prođe specijalnu istorijsko-tehničku proveru, nakon čega vozilo dobija poseban status.

  Elektrošokeri kao oružje kod saobraćajne policije

  Od 2. marta pripadnicima saobraćajne policije biće dozvoljeno da koriste elektrošokere. Policajci će moći da ih koriste u slučaju napada na vozila, infrastrukturne objekte i ljude, kao i u slučaju kada osoba pruža otpor prilikom hapšenja.

  Zabranjeno je korišćenje ove vrste oružja protiv invalida, trudnica i maloletnika.

  Tagovi:
  mart, Zakon, Moskva
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga