04:02 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1505
  Pratite nas

  Tri novinara Sputnjika iz redakcije u Ankari ne javljaju se na telefon nakon što su otišli u policiju da daju iskaz posle napada na njih.

  Sinoć su nepoznate osobe upale u stanove novinara Sputnjika, turskih državljana, pretili im i optužili ih za izdaju zemlje zbog saradnje sa Rusima. Incidenti su se dogodili dan nakon protesta ispred Generalnog konzulata Rusije u Istanbulu i pogoršanja situacije u sirijskom Idlibu.

  Šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov smatra da pritisak na ruske novinare komplikuje odnose Rusije i Turske.

  „Treba zatražiti od turskih vlasti hitnu istragu incidenta, kažnjavanje krivaca za odgovornost, kao i preduzimanje iscrpnih mera za osiguranje bezbednosti svih ruskih predstavništava u Turskoj i njihovih saradnika, bez obzira na državljanstvo“, rekao je senator.

  Osim toga, treba upozoriti Ankaru da „svaki drugi scenario ponašanja vlasti može dovesti do dodatnih komplikacija u bilateralnim odnosima“, rekao je Kosačov.

  Drugi član komiteta Saveta Federacije Oleg Morozov je izjavio da će Rusija odgovoriti na progon novinara ruskih medija u Turskoj.

  „Turska treba sama da preduzme mere protiv tih vandala i kazniti ih u skladu sa zakonom. Pogoršanje naših odnosa nije povod za progon novinara“, rekao je Morozoov.

  Tagovi:
  Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga