03:30 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21502
  Pratite nas

  Deca su najveće bogatstvo Rusije, i država stvara sve uslove koji će doprineti njihovom sveobuhvatnom duhovnom, moralnom, intelektualnom i fizičkom razvoju, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin, koji je predložio da se ta norma uvrsti u Ustav Rusije prilikom unošenja amandmana u osnovi zakon zemlje.

  Prema njegovim rečima, kod predstavnika mlađih generacija neguje se osećaj patriotizma, građanske svesti i poštovanja prema starijima.

  Amandman o statusu dece predviđa da „država preuzima na sebe obaveze roditelja prema deci bez staranja“.

  Putin je takođe izneo predlog da se u Ustav zavede da će se u Rusiji stvarati svi uslovi za održiv ekonomski razvoj zemlje i poboljšanje dobrobiti građana, kao i za međusobno poverenje države i društva. Država garantuje da će štititi dostojanstvo svojih građana, ističe se.
  Ranije je Putin potpisao Federalni zakon o proširenju programa materinskog dodatka kojim je predviđeno i njegovo povećanje do kraja 2026. godine, a odgovarajući dokument je objavljen na ruskom internet portalu pravnih informacija.

  U obraćanju Saveznoj skupštini 2020. godine predsednik Rusije Vladimir Putin govorio je o ustavnim amandmanima koje smatra neophodnim. Među njima je promena mehanizma formiranja Vlade, konsolidacija uloge Državnog saveta i novi kriterijumi za predsedničke kandidate.

  Tagovi:
  ustav, deca
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga