18:30 21 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1641
  Pratite nas

  Ruska vazduhoplovna korporacija „MiG” je stvorila inteligentni sistem zaštite od prekoračenja maksimalnih opterećenja, koji se implementira u avionima MiG-29 i MiG-35, saopšteno je iz ove ruske korporacije.

  Kako naglašavaju iz ove kompanije, nova tehnologija će povećati bezbednost pilotiranja i omogućiti pilotu intenzivniju vazduhoplovnu borbu bez skretanja pažnje na komandnu tablu. Tehnologija je konkretno predviđena za avione MiG-29M/M2 i MiG-35.

  „Povećanje automatizacije, praktičnosti i bezbednosti pilotiranja su naši prioritetni ciljevi. Implementacija novog inteligentnog automatizovanog sistema zaštite od prekoračenja maksimalnih opterećenja je već u toku na našim modernim avionima”, izjavio je generalni direktor „MiG-a” Ilja Tarasenko.

  Novim sistemom je predviđena mogućnost prekoračenja kritične opterećenosti u rasponu od 1-2G zbog primene dodatne sile na upravljačkoj palici aviona, kao i privremenog ili potpunog gašenja ovog sistema.

   

  Lovac MiG-35
  © Sputnik / Vladimir Astapkovič
  Lovac MiG-35

   

  MiG-35 je opremljen novim motorima, a letelice imaju mogućnost da dopunjuju gorivo u vazduhu i da preuzmu ulogu tankera.

  Najnovija oprema u kombinaciji sa visokopreciznim naoružanjem omogućava lovcu MiG-35 da izvršava širok spektar zadataka.

  Korporacija „MiG“ je ranije objavila detaljne tehničke karakteristike najnovijeg lovca MiG-35, navodeći da je ovaj lovac najbolji u toj klasi aviona.

   

   

  Tagovi:
  MiG, MiG-29, Mig 35
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga