10:10 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 581
  Pratite nas

  Pripadnice lepšeg pola su superiornije od muškaraca u raznim oblastima obaveštajne delatnosti – one su „strašan“ protivnik kada se radi o izvlačenju tuđih tajni, rekao je vodeći stručnjak istorijskog odeljenja Spoljne obaveštajne službe Vladimir Antonov.

  „Većina osoba, koje nemaju dodira sa obaveštajnom službom, misle da taj posao nije za dame, i da je obaveštajna delatnost strogo muška profesija, koja zahteva samokontrolu, hrabrost, spremnost da rizikuju, pa čak i da žrtvuju sebe kako bi se postigao cilj“, objašnjava Antonov.

  Međutim, prema njegovim rečima, u toj specifičnoj sferi ljudske aktivnosti, kao što je obaveštajna delatnost, ne samo da žene ne zaostaju ni u čemu za muškarcima, nego su čak u nekim poljima i superiornije od njih.

  „Kako pokazuje istorija obaveštajnih službi u svetu, pripadnice lepšeg pola se odlično nose sa svojom ulogom. One su dostojan i, štaviše, strašan protivnik muškarcima, kada je reč o izvlačenju tuđih tajni“, rekao je istoričar.

  Stručnjak je istakao da su žene pažljivije od muškaraca, zbog čega imaju i razvijeniju intuiciju.

  „Žene vole da istražuju sve do detalja. Osim toga, one su metodičnije, marljivije i strpljivije od muškaraca“, smatra Antonov.

  Prema njegovim rečima, ženama-obaveštajcima dodeljuju se operacije organizacije sastanaka sa agentima, tamo gde je pojavljivanje muškaraca nepoželjno.

  „A ako svemu tome dodamo i njihovu spoljašnjost, svaki skeptičar će biti prinuđen da prizna da žene s pravom zauzimaju dostojno mesto u redovima obaveštajne službe bilo koje zemlje“, zaključio je istoričar.

  Tagovi:
  obaveštajna služba, tajni agent
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga