12:29 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 62
  Pratite nas

  Ruska vlada odlučila je da privremeno zatvori granice za strane državljane koji dolaze iz Irana zbog opasnosti od širenja od koronavirusa, saopštila je pres-služba kabineta ministara.

  U skladu sa objavom na sajtu ruske vlade, mere će stupiti na snagu danas, a važe za osobe koje dolaze u Rusiju radi obrazovanja, rada, kao i na osobe čije putovanje ima privatnu, tranzitnu ili turističku svrhu.

  Pored toga, Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo je da obustavi prijem i obradu dokumenata i izdavanje poziva za ulazak u Rusiju strancima koji dolaze iz Irana. Za njih će, takođe, biti ograničeno izdavanje dozvola za rad.

  Vlada je naložila Ministarstvu spoljnih poslova da privremeno obustavi primanje dokumenata za vizu i izdavanje viza za osobe koje se nalaze ili žive u Iranu.

  Pored toga, diplomatsko odeljenje će morati da obavesti Teheran o uvedenim merama i da objasni da su opravdane posebnim okolnostima i da su isključivo privremene.

  Koronavirus u Iranu

  Od 19. februara, kada su iranske vlasti saopštile o prvom slučaju koronavirusa u zemlji, zarazilo se ukupno 4.747 osoba, a 124 pacijenta su umrla.

  Vlasti Irana su otkazale nastavu u obrazvonim ustanovama do „nove godine“ (Noruza). Vlasti takođe postepeno prelaze na format video-konferencija tokom sastanaka. Osim toga, otkazana su kulturna i sportska dešavanja.

  Ukoliko se kod neke osobe pojave simptomi koronavirusa, zatvara se u karantin u trajanju od 14 dana u gradu u kom se nalazi u tom momentu.

  Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, ukupan broj obolelih u svetu od koronavirusa premašio je 100.000.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  granice, koronavirus, Iran
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga