03:28 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1380
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Rusije gradi na Krimu jedan od objekata za kontrolu kosmičkog prostora, saopštio je načelnik Glavnog centra za istraživanje svemira Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Sučkov u intervjuu za radio „Eho Moskve“.

  Prema njegovim rečima, novi objekti se grade i na Dalekom Istoku i na Altaju.

  Sučkov je saopštio da su funkcionalni kontrolni sistemi trenutno raspoređeni u raznim oblastima Rusije. Jedan od njih je optoelektronski kompleks „Okno“, koji se nalazi u planinama u Tadžikistanu.

  Prema rečima Sučkova, u 2019. godini ruske svemirske snage su primile 19 upozorenja o potencijalno opasnim približavanjima kosmičkih aparata. Ruske snage su u prethodnoj godini pratile oko 700 svemirskih objekata.

  Modernizovanje sistema do 2025. godine

  „U skladu sa programom za razvoj sistema za kontrolu kosmičkog prostora, planirano je da se do 2025. godine modernizuju postojeći i razviju novi sistemi. Svako sredstvo će primati posebne parametre kosmičkih objekata, što će omogućiti njihovo brže raspoznavanje“, istakao je Sučkov.

  Prema njegovim rečima, zadatak tih sredstava biće da raspoznaju strane kosmičke objekte, i da ih unose u posebni katalog.

  Tagovi:
  Krim, kosmos
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga