06:20 25 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  11839
  Pratite nas

  Italijanska advokatska asocijacija „Kamere penali de dirito Europe e internacionale“ zatražila je od ruskog predsednika Vladimira Putina da pošalje humanitarnu pomoć na sever Italije, jer žele da ruski lider pomogne njihovoj zemlji u borbi protiv koronavirusa, rekao je šef komore Aleksandro Marija Tireli.

  „Evropska unija nije pokazala solidarnost, već egoizam u odnosu prema Italiji. Smatramo da bi naša zemlja trebalo da se obrati Rusiji kao partnerskoj zemlji“, istakao je on i dodao da advokatska asocijacija traži od Putina da pošalje u Napulj medicinske maske i neophodne proizvode za sprečavanje širenja zaraze.

  Prema njegovom mišljenju, u Rusiji je mali broj obolelih od koronavirusa, zbog čega ta zemlja može pomoći Italiji.

  Tireli je apelovao na italijansku vladu da preduzme hitne mere u borbi protiv koronavirusa – da obezbedi stanovnicima maske, rukavice za jednokratnu upotrebu, zaštitne naočare i sterilizatore.

  On smatra da koronavirus može „izmeniti kartu ekonomskih odnosa u Evropi“ i učvrstiti veze sa Rusijom, jer, kako je rekao, Moskvu već podržavaju široki slojevi stanovništva.

  Kako je ranije saospšteno, Rusija je uvela privremenu zabranu izvoza određenih medicinskih proizvoda, uključujući i maske. Navodi se da to neće uticati na humanitarnu pomoć i proizvode koje stanovnici zemlje iznose za ličnu upotrebu.

  U Italiji je trenutno više od 10.000 zaraženih koronavirusom. Od toga je 631 osoba umrla, a 724 su izlečene.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  pomoć, koronavirus, Italija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga