00:53 02 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 371
  Pratite nas

  Velike su šanse za održavanje samita „petorke“ lidera zemalja stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u cilju rešavanja svetskih problema, najbolje mesto za takav sastanak mogla bi da bude Generalna skupština UN u septembru, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „Svi kažu da bi najbolje mesto za održavanje tog sastanka 'petorke' moglo biti jubilarno, 75. zasedanje Generalne skupštine UN - u pitanju je septembar. Ima dosta vremena, a prerano je govoriti o tome kako i da li koronavirus uopšte može da utiče na održavanje samita“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kakvi su izgledi za takav sastanak, uzimajući u obzir situaciju sa koronavirusom.

  Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da se održi sastanak šefova država stalnih članica Saveta bezbednosti UN — Rusije, Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Velike Britanije.

  Peskov je nakon toga potvrdio da su ovu inicijativu podržale Kina i Francuska, a da još nisu stigli odgovori od Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

  Ambasador Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov rekao je da je američka strana počela da razmatra predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o samitu, međutim zvaničan odgovor još uvek nije stigao.

   

  Tagovi:
  Dmitrij Peskov, UN, samit
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga