16:59 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 341
  Pratite nas

  Laboratorija Centra za borbu protiv zaraznih bolesti u Moskvi dobiće novu opremu za dijagnostikovanje koronavirusa, izveštava operativni štab za praćenje i kontrolu situacije sa koronavirusom u Moskvi.

  „Laboratorija u Centru za borbu protiv zaraznih bolesti u ulici Musorgskog u najkraćem roku će biti opremljena savremenim sistemima za laboratorijsko istraživanje zaraznih bolesti, uključujući i novi koronavirus. Instalirana oprema skratiće vreme istraživanja i povećanje njihovu tačnost“, navodi se u saopštenju.

  Precizira se da je Centar već dobio pet PCR aparata i 40 termostata. U narednim danima, laboratorija će dobiti i 15 termociklera za reakciju lančane polimerizacije, koji će omogućiti da se rezultati dobijaju u realnom vremenu, 10 termociklera za obrnutu transkripciju, 10 stanica za ekstrakciju nukleinskih kiselina, i druga oprema.

  „Sva visokotehnološka oprema neophodna je za testiranje reakcije lančane polimerizacije – savremene metode laboratorijske dijagnostike, koji omogućava da se maksimalno precizno identifikuje virus“, ističu iz pres-službe.

  Kako se navodi, na teritoriji centra neće biti smešteni pacijenti, niti će biti otvoren stacionar ili neka druga infektivna ustanova.

  Trenutno su u Moskvi registrovana 33 nova slučaja koronavirusa. U Rusiji su obolele 63 osobe.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  koronavirus, oprema, Moskva, laboratorija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga