17:12 09 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1222
  Pratite nas

  Konzularno odeljenje Ambasade Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama u Vašingtonu prestaje da prima građane zbog pandemije koronavirusa.

  „U vezi sa oštrim pogoršanjem sanitarne i epidemiološke situacije zbog širenja koronavirusne infekcije, značajnog povećanja broja obolelih i, kao posledica toga, nemogućnosti da se potpuno osigura bezbednost zdravlja posetilaca, od 16. marta 2020. godine obustavlja se lični pristup konzularnom odeljenju Ambasade Rusije u Vašingtonu za pružanje svih konzularnih, notarskih i javnih usluga“, navodi se u saopštenju na stranici ambasade na Fejsbuku.

  Podnosioci zahteva za vize treba da se obrate Ruskom viznom centru, navodi ambasada.

  Ambasada je, takođe, objavila i broj telefona za hitne slučajeve.

  U saopštenju ambasade se dodaje da su ove mere opravdane vanrednim okolnostima koje su prouzrokovane potrebom da se zaštiti zdravlje posetilaca i ističe se da su mere privremene.

  Prema najnovijim podacima Univerziteta „Džon Hopkins“, u Sjedinjenim Američkim Državama je zabeleženo više od 3,7 hiljada slučajeva obolelih od koronavirusa KOVID-19, 69 osoba je umrlo.  

  Pandemija koronavirusa

  Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog koronavirusa KOVID-19 za pandemiju.

  U više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 170 hiljada ljudi, više od 77 hiljada ljudi je ozdravilo, a preko 6.500 osoba je umrlo.

  U Evropi je na prvom mestu po broju zaraženih Italija: tamo je registrovano više od 24.000 zaraženih, dok je 1.809 osoba umrlo.

  Pratite najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa na Sputnjiku.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  pandemija, koronavirus, Ambasada Rusije u SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga