23:35 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 120
  Pratite nas

  Generalni direktor kompanije „Reactive Phone” Ivan Semjonov objasnio je koje su najopasnije aktivnosti prevaranata koji, u ime Svetske zdravstvene organizacije, kradu lične podatke korisnika pomoću mejlova.

  Ruski ekspert je istakao da je najčešći i najopasniji spam – link na slici, jer ga ne prepoznaju zaštitni sistemi. Opasnost predstavljaju ne samo prevaranti, već i virusni programi, koji su naučili da zaobilaze zaštitna sredstva.

  „Sve što odstupa od uobičajenog predstavlja opasnost. Svaki slučaj gde se traži da se pređe na neku stranicu ili da se nešto popuni – odmah treba smatrati sumnjivim”, izjavio je Semjonov za televizijski kanal „Moskva24”.

  Ekspert je naglasio da treba biti kritičan prema bilo kakvim porukama od nepoznatih kontakata, kao i da treba momentalno brisati sumnjivu poštu.

  Prema njegovim rečima, najosetljiviji su sistemi „Android”, kao i „Vindouz 7” i „Vindouz HP” zbog neredovnih ažuriranja. Pored toga, ruski ekspert je preporučio da se na uređajima instaliraju bezbednosni programi, kao i da se redovno ažuriraju.

  Pandemija koronavirusa

  Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog koronavirusa KOVID-19 za pandemiju.

  U više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 183 hiljade ljudi, više od 79 hiljada osoba je ozdravilo, a preko 7 hiljada ljudi je umrlo.

  U Evropi je na prvom mestu po broju zaraženih Italija: tamo je registrovano više od 27.000 zaraženih, dok je 2.158 osoba umrlo.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa KOVID-19.

   

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  internet, lični podaci, prevaranti, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga