11:10 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1912
  Pratite nas

  Direktor kompanije „Konkord“ Jevgenij Prigožin saopštio je da se priprema tužba protiv SAD zbog nezakonite istrage i sankcija koje su nanele štetu od 50 milijardi dolara.

  Ranije je američki sud saopštio da je odobrio zahtev tužioca da se zatvori slučaj protiv ove ruske kompanije, koja je bila optužena da je učestvovala u mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

  Prema navodima kompanije, američka vlada je činila sve što može da optuži „Konkord“ za narušavanje zakonodavstva SAD. To je uključivalo prikrivanje dokaza, falsifikovanje izjava svedoka i ometanje pravedne sudske istrage.

  Američka vlada je, kako navodi kompanija, pokušavala i da ubedi svetsku javnost, kao i američke građane, da su za unutrašnje probleme u SAD krivi „Konkord“ i Rusija.

  „Smatram da ovim sudski proces 'Konkorda' i američke vlade nije okončan. U ovom trenutku priprema se tužba 'Konkord protiv SAD' zbog nezakonite istrage i sankcija od 50 milijardi dolara“, navedeno je u saopštenju.

  Specijalni tužilac Robert Miler ranije je optužio 13 Rusa i tri ruske kompanije za „zaveru protiv SAD“ i „krađu“, a Ministarstvo finansija SAD im je uvelo sankcije. Među fizičkim licima koja su optužena je i Jevgenij Prigožin.

   

  Tagovi:
  Robert Miler, sankcije Rusiji, konkord
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga