10:43 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 111
  Pratite nas

  Diplomatska predstavništva Rusije će privremeno obustaviti izdavanje viza strancima, uključujući i elektronske vize, piše u saopštenju portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

  Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova podsećaju da je vlada RF u cilju sprečavanja širenja koronavirusne infekcije odlučila da od 18. marta do 1. maja privremeno ograniči ulazak u Rusiju stranim državljanima i licima bez državljanstva, uključujući i lica s teritorije Republike Belorusije, kao i beloruske državljane.

  Istovremeno, Zaharova je istakla da se navedena ograničenja ne odnose na akreditovane ili imenovane saradnike diplomatskih predstavništava i konzularnih predstavništava stranih država, međunarodnih organizacija i njihovih zastupništava, kao i ostalih zvaničnih predstavništava stranih država u Rusiji i članova njihovih porodica.

  Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
  © Sputnik / Maksim Blinov
  Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi

  Ona je još naglasila da se mere takođe ne odnose ni na vozače automobila međunarodnog saobraćaja, posade aviona, morskih i rečnih brodova, vozova i lokomotivnih brigada međunarodnog železničkog saobraćaja. Pomenutim merama, prema Zaharovoj, ne podležu ni članovi zvaničnih delegacija, lica koja imaju diplomatske, službene, kao i obične pojedinačne vize, izdate usled smrti bliskih rođaka, kao ni lica sa stalnim boravkom na teritoriji Ruske Federacije i lica koja su u tranzitu preko vazdušnih graničnih prelaza.

  Podsetimo, zbog pandemije koronavirusa, koju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila 11. marta, u više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 183 hiljade ljudi, više od 79 hiljada osoba je ozdravilo, a preko 7 hiljada ljudi je umrlo.

  U Rusiji je, prema poslednjim podacima, potvrđeno 93 slučaja zaraze virusom korone.

  Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji koronavirusa KOVID-1.

   

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  diplomatska predstavništva, Marija Zaharova, viza
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga