21:21 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  22567
  Pratite nas

  Zapadnim zemljama, koje nastavljaju da sprovode liniju „paranoične tvrdoglavosti“, bi bilo bolje da prestanu da se bave „mentorstvom“, već da se pozabave daleko ozbiljnijim problemima kao što je pandemija koronavirusa i stabilizacija svetske ekonomije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

  „Naši partneri bi već uveliko trebalo da se pozabave sopstvenim problemima, a ne da se bave glupim mentorstvom. Od razumne koordinacije snaga po ključnim izazovima za čovečanstvo korist bi imale sve zemlje, uključujući i SAD, EU, Kinu i Rusiju“, napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

  Govoreći o „paranoičnoj tvrdoglavosti“, Medvedev je rekao da pod tim terminom prvenstveno misli na SAD i EU, koje nastavljaju tvrdoglavo da uvode paranoične sankcije protiv Rusije, nakon čega takve mere uvode i njihovi „poslušnici“, uprkos činjenici da zbog tih mera sve te zemlje takođe snose gubitke.

  „Ruska ekonomija se odavno adaptirala na sve te pritiske. Ako niste do sada uspeli da slomite Rusiju, možda bi bilo pametnije da preusmerite svoju energiju i rešite probleme koji stoje pred celim čovečanstvom, kao što je, na primer, borba protiv koronavirusa ili stabilizacija svetske ekonomije, koja će nas sve odvesti u recesiju“, dodao je.

  On se osvrnuo i na pitanje predstojećeg glasanja za ustavne izmene, koje bi u Rusiji trebalo da bude održano 22. aprila, rekavši da će to dodatno učvrstiti suverenitet i teritorijalni intergritet Ruske Federacije, te da će biti nemoguće više menjati utvrđenu teritoriju zemlje, što se odnosi i na Krim.

  Tagovi:
  Dmitrij Medvedev, recesija, ekonomska kriza, koronavirus, sankcije, mentor, Zapad
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga