01:55 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  21762
  Pratite nas

  Poslanici ruske Državne dume odreagovali su se na saopštenja da predstavnici „Medžlisa krimsko-tatarskog naroda“ pripremaju „marš na Krim“, istakavši da će bilo kakva provokacija biti zaustavljena.

  Prema rečima poslanika Mihaila Šeremeta, Rusija je spremna za bilo kakve akcije ukrajinskih radikala, bez obzura na to da li je reč o nacionalistima, ekstremistima ili fašistima.

  „Nazovite ih kako hoćete, ali to su sve sinonimi za ovu grupu ljudi, koji ni od čega ne zaziru. Dočekaćemo ih potpuno naoružani, i 'raširenih ruku'. Biće dovoljno ćelija u zatvorima za njih, a nakon toga će imati mogućnost da se iskupe popravnim radom“, rekao je poslanik.

  Prema njegovom mišljenju, organizatori ovakvih akcija imaju za cilj antiruske provokacije, jer za to dobijaju „određene tranše i bonuse za dalju bezbednu egzistenciju“

  Isto mišljenje deli i ruski poslanik Ruslan Balbek, koji ističe da inicijatori marša uvlače ljude u probleme.

  „Za vođe 'Medžlisa' ništa nije sveto, ako oni pokušavaju da organizuju otvorenu provokaciju u sveti mesec za islamske vernike – Ramazan. Da su bar krenuli sami, nego uvlače ljude u nezakonite radnje, što će nesumnjivo izazvati reakciju ruskih graničara“, smatra poslanik.

  Balbek je dodao da su lideri „Medžlisa“ pričom o navodno dobrom delu „oslobađanja Krima“ „stavili ljudima glave na panj“, ali stanovnicima poluostrva nisu potrebni takvi oslobodioci.

  „To nije samo zabranjena organizacija, to su pravi neprijatelji krimskih Tatara, koji su iz nekog razloga dali sebi za pravo da govore u ime celog naroda“, zakljuio je ruski poslanik.

  Dan ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da Ukrajina priprema provokacije na Krimu 3. maja.

  Pre šest godina Krim i Sevastopolj su zvanično postali subjekti RF, a na osnovu rezultata referenduma.

  Tagovi:
  provokacije, Ukrajina, Državna duma, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga