04:38 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 430
  Pratite nas

  Oko 9.000 ruskih državljana trenutno čeka odluku o vraćanju u Rusiju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova i istakla da taj resor komunicira sa svim krajevima sveta i danonoćno radi na rešavanju povratka svojih sunarodnika.

  Zaharova je kao primer navela Maroko, u kojem ruski državljani navode da „Ambasada koristi izgovore“ i da je situacija nepromenjena, a ona je te tvrdnje negirala.

  „Trenutno je u toku međuresorski sastanak povodom logistike vraćanja ruskih državljana iz Maroka, a takođe i iz drugih zemalja“, napisala je Zaharova na „Fejsbuku“.

  Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije („Rosavijacija“) odredila je 30 zemalja iz kojih će prvenstveno vraćati ruske državljane. Prvi avioni su već odleteli u te zemlje. Iz Srbije bi 80 ruskih državljana trebalo da bude vraćeno, izjavio je direktor „Rosavijacije“ Aleksandar Neradko.

  On je dodao u intervjuu za televiziju „Rusija 24“ da će naredni letovi biti obavljeni u subotu. Dva aviona aviokompanije „Aeroflot“ i „S7“ će odleteti u Crnu Goru, i dva će takođe odleteti u Kišinjev, u Moldaviju.

  „Letovi za Španiju biće obavljeni 21. marta. Među prioritetnim država su Portugal, Mađarska, Maroko, Moldavija, Crna Gora i Srbija, rekao je Neradko.

  Više od 550 ljudi se vratilo iz Crne Gore. Oni će morati da provedu dve nedelje u karantinu. Međutim, hiljade ruskih državljana i dalje ostaje u inostranstvu.

   

  Tagovi:
  Maroko, Marija Zaharova, ruski državljani, čarter letovi, letovi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga