08:37 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  2833
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu za industriju i trgovinu da obezbedi građanima i stručnjacima sav neophodan materijal za borbu protiv koronavorusa.

  „Nadam se da ćete vi i vaše kolege, predstavnici industrije, uraditi sve da se sav potreban materijal, instrumenti, medicinska oprema obezbede građanima i specijalističkim službama, brigadama koje rade neposredno sa rizičnim grupama“, rekao je Putin na sastanku sa ministraom industrije i trgovine Denisom Manturovim.

  Prema rečima šefa države, medicinsko osoblje, pripadnici Ministarstva za vanredne situacije, graničari, carinici i druge službe treba da imaju „sve što je potrebno za organizaciju svog posla“.

  „Molim vas da me redovno obaveštavate o povećanju proizvodnje“, naložio je predsednik.

  Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od koronavirusa je do sada obolelo 292.000 ljudi, od čega je 12,7 preminulo. U Rusiji, između ostalog, prema poslednjim podacima.

  Podsetimo, ukupan broj pacijenata sa Kovid-19 u Rusiji dostigao je 438 osoba, od čega je 16 ozdravilo, a 52.000 se nalazi pod nadzorom.

  Međutim, ruski epidemiolog Nikolaj Bojko sa Medicinskog fakulteta „Sečin“ izrazio je mišljenje da bi aktivnost novog koronavirusa mogla naglo da opadne već u aprilu-maju. On je ipak dodao da je maloverovatno da će on u potpunosti nestati, pošto se već veoma proširio.

   

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga