20:35 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 411
  Pratite nas

  Ruski premijer Mihail Mišustin naložio je da se pripreme predlozi za pooštravanje odgovornosti za narušavanje karantina zbog koronavirusa, saopšteno je na sajtu Vlade.

  U pitanju je kažnjavanje kako fizičkih, tako i pravnih lica, čime će se baviti Ministarstva pravde, unutrašnjih poslova i ekonomskog razvoja, a rok za sprovođenje naloga je 25. mart.

  Šef Vlade je takođe naložio „Rospotrebnadzoru“, organima vlasti prestonice i regiona da naprave šemu za ubrzano organizovanje rada laboratorija za testiranja na koronavirus, sa navođenjem referentnih centara, na osnovu kojih će se potvrđivati dijagnoza.

  Pored toga, Mišustin je naredio da se preduzmu mere kako bi se javnost odmah obavestila o rezultatima testova izvršenih na osnovu novosibirskog Državnog naučnog centra za virusologiju i biotehnologiju „Vektor“. Rok za izvršenje tih naloga je 24. mart.

  Ministarstvo zdravlja i „Rospotrebnadzor“ treba da odobre uputstva i smernice za rad sa javnošću radi obaveštavanja o simptomima, prevenciji, merama i radnjama koje treba preduzeti u socijalnim ustanovama i preduzećima u situacijama vezanim za širenje koronavirusa. Rok za izvršenje je 25. mart.

  Federalna carinska služba će svakodnevno dostavljati Vladi Rusije podatke o broju kamiona koji ulaze u zemlju i o redovima na graničnim prelazima, dok su Federalna antimonopolna služba (FAS) i Ministarstvo za telekomunikacije zaduženi za nadgledanje dinamike cena za mobilne komunikacije zbog rada od kuće.

  Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin naložio Ministarstvu za industriju i trgovinu da obezbedi građanima i stručnjacima sav neophodan materijal za borbu protiv koronavorusa.

  U Rusiji je ukupan broj zaraženih koronavirusom dostigao 438 (od čega 262 osobe u glavnom gradu), a 17 osoba je ozdravilo.

  Čitajte na sajtu Sputnjika najnovije informacije o pandemiji koronavirusa.

  Tagovi:
  karantin, koronavirus, mere, Mihail Mišustin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga