02:53 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 1632
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je neophodno adekvatno oporezivati sav dohodak i dividende građana koji se premešta van teritorije Ruske Federacije, te je najavio da će Rusija istupiti iz ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja ukoliko druge zemlje ne podrže ove mere.

  „Sve isplate koje se vrše van teritorije Ruske Federacije, u ofšorove, neophodno je adekvatno oporezivati“, rekao je on.

  Prema njegovim rečima, trenutno je situacija da se dve trećine tih sredstava, kao rezultat najrazličitijih operacija, oporezuje svega sa dva odsto, dok građani sa daleko manjim primanjima plaćaju porez od 13 odsto. To je, blago rečeno, nepravedno“, istakao je Putin.

  Takođe je predložio da se sva ta sredstva ubuduće oporezuju u iznosu od 15 odsto, te je istakao da će Rusija, u slučaju da druge zemlje ne prihvate ovu meru, istupiti iz ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

  „Predlažem da svi oni koji iznose svoj dohodak i dividende iz Rusije na strane bankovkse račune uzmu u obzir da će biti oporezivani u iznosu od 15 odsto. Neophodno je korigovati ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koje imamo sa drugim zemljama. Ako naši strani partneri ne budu želeli da sarađuju, Rusija će jednostrano istupiti iz tih sporazuma“, naglasio je Putin.

  Prethodno je ruski predsednik najavio set mera u vidu borbe protiv koronavirusa.

  Takođe je najavio i da će glasanje o ustavnim izmenama u Rusiji biti odloženo, takođe zbog pandemije koronavirusa.

  Tagovi:
  ofšor, porez, Putin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga